میهن تریدر

بازگشت به وبلاگ

ساختار نمودار و معرفی انواع نمودار

ساختار نمودار و معرفی انواع نمودار

در این مقاله از وبلاگ میهن تریدر قصد دارم شما را با ساختار نمودار آشنا کنم ، سعی میکنم به ساده ترین روش ممکن مفاهیم رومنتقل کنم ، در این جلسه مفهوم ساختار کلی نمودار رو به شما آموزش خواهم داد ، با من همراه باشید .

 

ساختار نمودار قیمت و انواع نمایش نمودار

به طور کلی ساختار نمودار قیمت در سطر افقی زمان و در سطر عمودی قیمت نمایش داده می شود ،  نمودار های قیمت را به چند روش اصلی شامل نمودار خطی ، میله ای ،  کندل استیک و … نمایش داده می شود به تصاویر زیر دقت کنید:

۱ – نمونه چارت کندل استیک

اصلی ترین نوع ساختار چارت برای معامله گران کندل استیک می باشد  علت این موضوع این است که هر کندل خود اطلاعات فراوانی را به معامله گران می دهد که دقیق ترین تحلیل را می توان روی چارت کندل استیک انجام داد ، این نوع چارت از به هم پیوستن کندل ها تشکیل شده است .

چارت با ساختار شمعی یا کندل استیک ژاپنی

 

۲ – نمونه چارت میله ای

چارت با ساختار میله ای

این نوع چارت شبیه به کندل استیک می باشد.

 

۳ – نمونه چارت با ساختار خطی

چارت با ساختار خطی

در بالا با ساختار نمودار ها آشنا شدیم و گفتیم که چارت هایی که تشکیل شده از کندل استیک ها می باشند بهترین نوع چارت بوده و در این آموزش به صورت جزئی تر به کندل استیک خواهیم پرداخت.

 

ساختار نمودار  شمعی یا کندل استیک

کندل شناسی یکی از مهم ترین مفاهیم در تحلیل تکنیکال می باشد در این جلسه قصد داریم شما را با ساختار هر کندل آشنا کنیم ، هر کندل شامل چهار قسمت می باشد:

Open  ←  اولین قیمت یا قیمتی که باز شده است

Close  ←  آخرین قیمت یا قیمتی که کندل بسته شده است

High  ← بالاترین قیمت

Low  ← کمترین قیمت

دو نمونه کندل صعودی و نزولی

در صورتی که قیمت بسته شدن بالاتر از باز شدن باشد کندل صعودی بوده و با رنگ سفید نمایش داده می شود ، در غیر این صورت کندل نزولی بوده و با زنگ مشکی نمایش داده می شود ، برای درک بهتر تصویر بالا را ملاحظه بفرمایید.

 

مفهوم تایم فریم

هر کندل می تواند در تایم خاصی که ما انتخاب می کنیم اطلاعات را به ما نمایش دهد به طور مثال یک کندل در تایم ۵ دقیقه را می توان اینگونه تفسیر کرد که در اولین لحظه در یک قیمت باز شده و در آخرین لحظه بعد از ۵ دقیقه در یک قیمت بسته شده است حالا در طول این ۵ دقیقه می تواند هر قیمت دیگری را تجربه کرده باشده که مفهوم high و low را می رساند.

 

مفهوم نمودار حسابی و لگاریتمی

نمودار ها با دو مقیاس حسابی و لگاریتمی ترسیم می شوند .

در مقیاس حسابی با افزایش قیمت ، فاصله بین اعداد ثابت باقی می ماند در حالی که در مقیاس لگاریتمی هر چه قیمت بیشتر می شود فصله بین اعداد کوتاه تر می شود.

مقایسه مقیاس لگاریتمی و حسابی

در مقیاس لگاریتمی  فاصله بین عدد ۱ و ۲ برابر  فاصله ی عدد ۵ تا ۱۰ است زیرا هر دو مورد اعداد اولیه دو برابر شده اند. مثال دیگر اینکه فاصله بین ۵ تا ۱۰ در نمودار حسابی برابر فاصله ی ۵۰ تا ۵۵ است ، هر چند که در اولی قیمت دو برابر شده اما در دومی فقط ۱۰ درصد تغییر کرده. در رسم نمودار های لگاریتمی فاصله ی مساوی نشان دهنده درصد تغییر مساوی در قیمت است. به عنوان مثال فاصله بین ۱۰ تا ۲۰ ( یعنی تغییر ۱۰۰%) مساوی فاصله تغییر بین ۲۰ تا ۴۰ و یا ۴۰ تا ۸۰ است.

در مقیاس لگاریتمی فاصله ی بین عدد ۱ و ۲ برابر فاصله عدد ۵ تا ۱۰ است زیرا در هر دو مورد اعداد اولیه دو برابر شده اند.مثال دیگر اینکه فاصله ی بین ۵ تا ۱۰ در نمودار حسابی برابر فاصله ۵۰ تا ۵۵ است ، هر چند که اولی قیمت دو برابر شده اما در دومی فقط ۱۰ درصد تغییر کرده است ، در رسم نمودار های لگاریتمی فاصله های مساوی نشان دهنده درصد تغییر مساوی در قیمت است، به عنوان مثال فاصله بین ۱۰ تا ۲۰(یعنی تغییر ۱۰۰ % ) مساوی فاصله بین ۲۰ تا ۴۰ و یا ۴۰ تا ۸۰ است.

در مقیاس لگاریتمی حرکات قیمت به صورت درصد بیان می شود . بسیاری از تحلیل گران تکنیکی از نمودار های لگاریتمی استفاده میکنند.

 

بهترین ابزار یا نرم افزار تحلیل تکنیکال

در حال حاضر بهترین نرم افزار آنلاین برای تحلیل تکنیکال تریدینگ ویو می باشد که تقریبا تمام ابزار مورد نیاز را در اختیار ما قرار می دهد.

منبع : وبسایت میهن تریدر

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰

دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه لازم است ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.