پست قبل در مورد انواع روند ها و روند های صعودی و نزولی معرفی شد و این جلسه آموزش روند خنثی یا سایدوی خواهد بود ، روند خنثی بخش مهمی از نمودار را تشکیل می دهد و از این جهت می تواند باید در یادگیری آن دقت نمود.
“روندی که جهت رو به بالا یا پایین ندارد یا اینکه صعودی یا نزولی نیست و تمایل به حرکت به صورت افقی دارد” میتواند تعریفی ساده برای یک روند خنثی یا ساید وی باشد اما شاید خیلی ساده به نظر برسد برای درک مفهوم یک روند خنثی باید اصول و قواعد آن را فرا گرفت در ادامه این اصول ساده را به شما خواهم گفت.
جلسه قبل در مورد موج های اصلی و موج های اصلاحی صحبت کردیم و گفتیم که در روند های صعودی موج های اصلی طول بیشتری نسبت به موج های اصلاحی دارند و موج های اصلی صعودی رو به بالا هستند و برآیند حرکات آن ها صعودی می باشد و موجب افزایش قیمت میگردد و بلعکس در روند های نزولی برآیند موج های اصلی و اصلاحی موجب تشکیل روند نزولی و در نهایت کاهش قیمت می شود حالا تصور کنید امواج متعددی با طول های یکسان و یا متفاوت تشکیل شود اما برآیند این امواج موجب کاهش یا افزایش قیمت در یک مقطع زمانی نگردد شاید پیچیده شده باشد اما در ادامه با ترسیم این روند ها مطابق تصاویر و تفکیک آنها موضوع را برای شما ساده تر خواهم نمود.
۱) روند های خثی تخت یا فلت
۲) الگوی مثلث یا روند خنثی جمع شونده و بازشونده
۳) روند های خنثی ترکیبی
مطابق تصویر بالا روند های فلت یا تخت روند هایی هستند که طول امواج تقریبا مساوی دارند و سویینگ های بالا و پایین آنها هم سطح می باشند و قیمت در یک محدوده خنثی گیر کرده است.
تصور کنید که امواج صعودی و نزولی با ادامه روند کوتاه تر شوند موج صعودی بعدی کوتاه تر از قبلی و موج نزولی بعدی کوتا تر از قبلی شود و سویینگ های بالا (High) پایین تر از قبلی ها باشند و سویینگ های پایین (Low) ها بالاتر از قبلی ها باشند ، این شرایط یک الگوی مثلث جمع شوند می باشد ، حالا تمام این شرایط را برعکس کنید یک مثلث باز شونده را تشکیل می دهد برای درک بهتر به تصویر زیر دقت کنید.
تصور کنید دو الگوی مثلث را با هم ترکیب کنیم از به هم پیوستن دو الگوی مثلث بازشونده و جمع شونده الگوی الماس یا پاپیون تشکیل می شود.توجه داشته باشید.
تمام روند های خنثی را می توانید با نام های مختلف نام گذاری کنید در واقع تمام روند های خنثی یک مفهوم کلی را می رسانند و آن هم تردید معامله گران ، معمولا بعد از هر روند صعودی یا نزولی یک روند خنثی یا سایدوی ایجاد میشود و به نوعی می تواند یک استراحت برای چارت و تصمیم گیری جدید برای آینده قیمت باشد.
نکته: در جلسه قبل در مورد امواج اصلاحی در روند های صعودی و نزولی صحبت کردیم ، موج های اصلاحی می تواند در قالب یک روند خنثی باشد در آینده و دوره پرایس اکشن (تحلیل حرکات قیمت) که بزودی برگزار می شود بیشتر در این مورد توضیح خواهم داد.
در این مقاله صرفا به معرفی روند ها پرداختیم در مقاله های بعد بعد به نحوه ترسیم خطوط روند خواهیم پرداخت .
منبع : وبسایت میهن تریدر
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.